Kärsämäen 150-vuotisjuhlaa vietetään 150 tapahtuman voimin – juhlavuosi huipentuu syksyllä

Tiedote | Julkaistu: 27.5.2019

Pieneksi paikkakunnaksi Kärsämäellä on kokoaan näyttävämpi kattaus omintakeisia tapahtumia. Tänä vuonna tapahtumien kirjo ja määrä on entistäkin suurempi, koska kunta viettää 150 -juhlavuottaan. Kunnassa järjestetään juhlavuoden kunniaksi kaikkiaan 150 tapahtumaa, joista pääosa sijoittuu kesään ja syksyyn.

 

Kesäkuun puolessa välissä Kärsämäki täyttyy liikkuvista lapsista vanhempineen, kun kunnassa järjestetään Pohjois-Suomen alueellinen lasten ja nuorten pesäpalloleiri. Tapahtumaan odotetaan  yli 400 kävijää. Kesäkuu jatkuu taiteen parissa, kun paikkansa Suomen taidekentällä vakiinnuttanut Ars Kärsämäki -kesänäyttely esittelee nousevia suomalaisia nykytaiteilijoita. Näyttely on auki heinäkuun loppuun asti joka päivä ja sen kävijämäärätavoite on 500.

 

Tarinankerronta on Kärsämäen kuntakuvan ytimessä ja teema näyttäytyy kaikissa juhlavuoden tapahtumissa. 13. heinäkuuta paikkakunnalla kisaillaan tarinaniskennän Suomen mestaruudesta osana Elämäntarinafestivaalia, joka on Suomen ainoa elämäntarinoihin keskittynyt tapahtuma. Paanukirkossa järjestetään elokuussa jo 15. kerran Musiikkia Paanukirkossa -festivaali. Tapahtumassa esiintyvät muun muassa Edu Kettunen, Ritva Oksanen, Pedro Hietanen ja Petrus Schroderus.

 

Syyskuussa järjestetään koko kylän 150 -vuotisjuhlat, jotka keräävät yhteen niin paikalliset kuin muualle muuttaneet juhlimaan Kärsämäkeä ja kärsämäkisyyttä. Kärsämäki-areenalla kuullaan kärsämäkisiä menestystarinoita, kertojana muun muassa näyttelijä Matti Ristinen. Päivä huipentuu Elokorjuujuhlaan, jossa on tarjolla elävää musiikkia ja paikallisia herkkuja.

 

Kävijämäärätavoitteena juhlavuoden tapahtumille on 5000 osallistujaa, joka on lähes kaksinkertaisesti Kärsämäen asukasluku.

 

visitkarsamaki.fi

 

Jetta Huttunen

Toiminnanjohtaja, Kattilakosken Kulttuuriosuuskunta

  • Osa Kärsämäen kesätapahtumista sijoittuu Konttilan perinnepihan alueelle