Kärsämäen kunnan tiedote yrittäjille 3.4.2020

Tiedote | Julkaistu: 3.4.2020

Kärsämäen kunta varmistaa yhdessä Nihak ry:n kanssa, että kaikki kunnan tukikriteerit täyttävät yrittäjät mahdollisuuksien mukaan saavat Suomen hallituksen vallitsevassa poikkeustilassa tarjoamat yritystuet koronaviruksen aiheuttaman pandemian aiheuttamien vaikeuksien helpottamiseksi.

Tukien hakemisessa yrittäjiä auttavat Nihak ry:n yritysneuvojat (www.nihak.fi) ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-Keskuksen neuvojat (linkki hakemuslomakkeeseen).

Kärsämäellä yrittäjiä avustaa yrityspalvelupäällikkö Arto Junno (puhelin 044 4457011, sähköposti arto.junno@nihak.fi)

Yrittäjät on mahdollisuus saada KELA:n työmarkkinatukea, mikä ei edellytä tässä tilanteessa yritystoiminnan lopettamista. Työmarkkinatukea voi saada kuka tahansa yrittäjä, jonka päätoiminen yrittäjänä työskentely on pandemian vuoksi keskeytynyt tai jonka yritystoiminnan tulot ovat pudonneet alle 1 089,67 euroon kuukaudessa.

Myös ELY-keskukset ovat saaneet lisärahoitusta myönnettäväksi yrityksen kehittämisavustuksiin koronavirusepidemian aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä kärsiville yrityksille koko maassa.

Yli 5 henkilöä työllistävät yritykset voivat hakea avustusta Business Finlandilta.

Avustuksien tavoitteena on tukea yrityksiä koronavirusepidemian aiheuttamien haitallisten vaikutusten minimoimiseksi ja kannustaa yrityksiä työllistämiseen.

ELY-Keskuksen rahoitusta ei voida myöntää maa-, metsä- ja kalatalouden sekä maataloustuotteiden jalostuksen alan yrityksille.

Lisäksi yksinyrittäjille valmistellaan omaa tukimuotoa, josta tiedotetaan lisää lähiaikoina.

Kärsämäen kunta haluaa kannustaa kaikkia yrittäjiä tässä vaikeassa tilanteessa!

Haastavasta ajasta selvitään sitkeydellä ja kärsivällisyydellä, kysykää rohkeasti lisätietoja.

Lisätietoja Kärsämäellä antaa yrityspalvelupäällikkö Arto Junno, puhelin 044 4457011.

Muissa yritysasioissa Kärsämäen kunnan yhteyshenkilö on myös kunnanjohtaja Esa Jussila, puhelin 044 4457000.