Kärsämäen kunta aloittaa maskien jakamisen vähävaraisille THL:n maskisuosituksen mukaisesti

Tiedote | Julkaistu: 18.8.2020

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja hallitus suosittelevat kasvomaskien käyttöä yli 15-vuotiaille joukkoliikenteessä ja niissä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Suositus on voimassa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Maan hallituksen linjauksen mukaisesti lähtökohtana on, että jokainen on itse vastuussa omasta maskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja siitä aiheutuvista kustannuksista. Hallituksen linjauksen mukaisesti kunnat vastaavat kuitenkin siitä, että myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevilla on mahdollisuus suosituksen noudattamiseen.

Kärsämäen kunta aloittaa kangasmaskien jakamisen vähävaraisille kuntalaisille Keskipisteen Työllistämispalvelukeskuksen/työpajan ruokajakelun yhteydessä sekä asiointipisteeltä/ kirjastosta aukioloaikojen puitteissa.

Kärsämäen kunnan jakamat maskit on tarkoitettu henkilöille, joilla ei itsellään ole mahdollisuutta maskeja hankkia. Maskien jakamisen yhteydessä on saatavilla myös terveysviranomaisten laatimat ohjeet niiden käyttöön