Kysymykset koskien opetustoimen kuljetuksia ja palveluliikennettä

Sivistysosaston ilmoitukset | Julkaistu: 26.4.2021

Mahdolliset tarjouksen laadintaa koskevat kysymykset on tullut esittää 22.4.2021 mennessä.

Kysymykset ja vastaukset esitettyihin kysymyksiin alla

Opetustoimen kuljetukset:

Tarjouskilpailun ehdoissa sanotaan, että liikennöitsijä voi rajoittaa automäärää, jolla hän ottaa osaa tarjouskilpailuun. Olettaisin, että ajatuksena on, kun on useampi reittikohde sekä palveluliikennettä ja muuta kilpailussa, niin voisi tehdä vaikka kaikkiin tarjouksen, ja rajoittaa automäärää siltä osin, montako tarjouskohdetta voi ottaa hoitaakseen? Mihin kohtaan tarjouslomaketta tämän automäärän rajoituksen voi ilmoittaa? Tarjouslomakkeet on kuitenkin muotoiltu niin, että kussakin lomakkeessa tarjotaan vain yhtä kohdetta, ja  ilmoitetaan juuri siihen kohteeseen varattu kalusto, mutta mihin kohtaan kokonaisautomäärän rajoituksen voi ilmoittaa, että tarjous on tarjouspyynnön mukainen?
– Automäärän rajoituksen voi ilmoittaa lisätiedot kohdassa, kuinka monta autoa pystyy yhteensä tarjoamaan kaikkiin niihin kilpailutuskohteisiin, joihin on lähettänyt tarjouksen. Tarjouskilpailuasiakirja 3, kohta 7.

Palveluliikenne:

Tarjouspyynnössä sanotaan että ajomatka on arviolta 150 km/pv ja tarjouksen hinta kohdassa sanotaan että tarjoushintaan kuuluvat päivittäiset ajokilometrit. Kummanko mukaan päivähinnan saa laskuttaa, 150 km vai todellisten ajokilometrien mukaan? Todelliset ajokilometrithän saattaa jäädä vaikka vain 50 km/pvässä?
– Todellisten ajokilometrien mukaan. Vuoden aikana ajokilometrejä on ollut keskimäärin 60-70 km/pv.