Rauhanpellon kylvöjuhla pidettiin Kärsämäellä 12.8. klo 13

Tiedote | Julkaistu: 22.8.2022

Rauhan leipä

Suomi on nyt liittymässä mukaan kansainväliseen Rauhanleipäverkostoon ja jäsenyys on hyvin arvokas leivän ja ruokaturvan mutta myös rauhantyön ja henkisen vastuun kannalta. Rauhanleipä yhdistys (FriedensBrot e.V.) on perustettu edistämään rauhaa, kansojen välistä yhteisymmärrystä ja kestävää maataloutta. Yhdistyksen keskuspaikka on Berliinissä. Berliinin muurin kaatumisen jälkeen on Bernauer Strafse, entinen kuolemanlinja, herännyt eloon Sovinnonkirkon seurakunnan kylvämän ruispellon myötä. Rauhanpellon maihin kylvetyt siemenet palaavat takaisin Berliiniin jyvinä, jotka sekoitetaan Berliinissä tuotettuun satoon ja viljasta leivotaan yhteinen ”Rauhanleipä”. Mikä vertauskuva rauhan ja sovinnon hengessä!

Lokakuussa 2014 vietettiin Berliinissä Euroopan yhteisen rauhanleivän juhlaa. Näin luotiin Rauhanleivänverkosto, jonka piiriin kuuluvissa jäsenmaissa järjestetään siitä lähtien vuosittainen ”Rauhan ja maatalouden” yhteistapaaminen, joka kerta eri maassa.
Berliinin muurin paikalle rakennettu kappeli ja sen vieressä oleva ruispelto ovat symboleja, joilla arvostetaan rauhan ja leivän merkitystä ihmiskunnan perustekijöinä. Toiminnassa ovat olleet mukana vahvasti kirkko ja tuottajatahot monista maista sekä tietysti edustus monista muista organisaatioista. Nykyisen karmean maailmantilanteen johdosta on todella tärkeätä, että Ukrainan kansan auttaminen ja solidaarisuuden osoittaminen on otettu Kärsämäen tilaisuuden yhdeksi tavoitteeksi. Ukraina on suurena maatalousvaltiona merkittävä tekijä myös ruokaturvan hoidossa kansainvälisesti.

Kärsämäen kunta ja Paanukirkon kannatusyhdistys ry.

Linkki juhlan videoon; https://paikallistv.fi/rauhanpelto/