Terveystalon korona-tiedote kuntalaisille 27.3

Tiedote | Julkaistu: 27.3.2020

Hyvät kuntalaiset

Koronaviruksen aiheuttamaan epidemiaan on kuollut maailmanlaajuisesti jo yli 20 000 ihmistä, mutta siellä missä toimenpiteisiin on ryhdytty ajoissa ja niitä on noudatettu, on pystytty ratkaisevassa määrin hillitsemään epidemian leviämistä. Epidemia on levinnyt Suomessa erityisesti Uudellamaalla, mutta tapauksia on todettu kaikissa maakunnissa.

 

Terveystalo on varautunut epidemian laajenemiseen monin tavoin: Terveysasemat ovat mahdollisuuksien mukaan kohortoitu, eli osastoitu niin, että hengitystieinfektiosta kärsivät otetaan vastaan erillisessä tilassa tartuntojen välttämiseksi. Siivousta on tehostettu, jotta tauti ei tarttuisi terveysaseman pinnoilta.  Vuodeosastot ja hoivakodit ovat valitettavasti jouduttu sulkemaan vierailijoilta ja toivommekin, että pystytte olemaan yhteydessä omaisiinne puhelimen välityksellä.

 

Poikkeustila loppuu sitä pikemmin, mitä pikemmin saamme epidemian laantumaan. Ja epidemia laantuu, kun noudatamme annettuja ohjeita mahdollisimman hyvin. Vetoamme teihin hyvät kuntalaiset, että noudatatte annettuja ohjeita ja vältätte tarpeettomia kontakteja. Yli 70-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvien tulisi pysyä kotona lukuun ottamatta välttämättömiä menoja, joita ei voi hoitaa muiden avustuksella. Toivon, että kuntalaisilta löytyy tässä tilanteessa kärsivällisyyttä noudattaa ohjeita ja yhteishenkeä, jotta kaikki saavat apua.

 

Jarmo Kantonen

Ylilääkäri

Terveystalo, julkiset palvelut