Yli puolet haluaisi rakentaa kylille

Kunnanjohtajan blogi | Julkaistu: 18.2.2020

Kunnan sivuille on avattu tonttipörssi, jossa kuntalaiset voivat kuvien ja karttojen kanssa laittaa rakennuspaikkoja myyntiin. Tavoitteena on löytää ja saada esille rakennuspaikkoja, tontteja, omakotitaloja ja loma-asuntoja erityisesti taajama-alueen ulkopuolelta, jotta myyjät ja ostajat voisivat kohdata. Tonttipörssistä löytyy myös kunnan taajama-alueen vapaita tontteja, ja muutkin maanomistajat voivat laittaa niitä sinne esille.

 

Kunta pitää tonttipörssiä yllä, mutta kauppojen tekemisestä ja kaupan ehdoista myyjät ja ostajat sopivat keskenään. Kiinteistökaupan asiantuntijat ja kaupanvahvistajat voivat auttaa kaupanteossa. Myyntiin laitettavat rakennuspaikat voivat olla myös rakennettuja, tonttipörssin tonttien ei tarvitse olla tyhjiä maa-alueita.

 

Kärsämäen kunnan työpaikkaomavaraisuus on nyt pitkästä aikaa yli 100%, työpaikkoja kunnassa on hieman enemmän kuin työvoimaa. Nyt toivommekin lisää ihmisiä kunnan asukkaiksi, jotta hyviä palveluita voidaan säilyttää ja kehittää. Hyvä ja monipuolinen tonttitarjonta tukee tätä tavoitetta, sillä useat maaseudun ihmiset haluavat asua taajaman ulkopuolella vaikka Kärsämäen taajamastakin löytyy tarvittaessa väljiäkin rakennuspaikkoja.