Tietoa yrittäjille poikkeusoloissa

Kelan logo
Yrittäjille määräaikainen oikeus työmarkkinatukeen

Kela voi maksaa yrittäjälle työmarkkinatukea 31.3.2021 asti, jos yritystoiminta on kärsinyt koronaepidemian takia.

Yrittäjällä on oikeus Kelan maksamaan työmarkkinatukeen, jos päätoiminen työskentely yrityksessä on päättynyt tai tulot ovat vähentyneet koronaepidemian vuoksi. Tukea voi saada yritysmuodosta riippumatta, eikä yritystoimintaa tarvitse lopettaa.

Nämä väliaikaiset ehdot yrittäjän työttömyysturvassa ovat voimassa 31.3.2021 asti. Väliaikainen työmarkkinatuki koskee vain niitä yrittäjiä, joiden yritystoimintaan koronaepidemia on vaikuttanut haitallisesti.

Lue lisää (www.kela.fi)


Tärkeää tietoa työnhakijaksi ilmoittautuvalle yrittäjälle

Yrittäjät voivat saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Ratkaisu koskee kaikkia yrittäjiä riippumatta yritystoiminnan muodosta. Työmarkkinatuen saaminen edellyttää, että yrittäjän päätoiminen työskentely yrityksessä on päättynyt tai yritystoiminnasta saatava tulo on vähemmän kuin 1 089,67 euroa kuukaudessa siinä jokaista yrittäjänä työskentelevää henkilöä kohti. Työmarkkinatuen maksaminen edellyttää, että yrittäjä ilmoittautuu työnhakijaksi TE-toimistoon. TE-toimisto antaa Kelalle työvoimapoliittisen lausunnon yrittäjän oikeudesta työmarkkinatukeen. Laki on voimassa 31.3.2021 asti.

Lisätiedot:
Työnhakijaksi ilmoittautuminen Oma asioinnissa – Askel askeleelta (pdf)
Näin aloitat työnhakusi (www.te-palvelut.fi)

Oma asiointi -verkkopalvelu (www.te-palvelut.fi

Kysymyksiä ja vastauksia yrittäjien oikeudesta työttömyysturvaan (www.tem.fi)
Yrittäjän väliaikainen työttömyysturva (www.kela.fi)