Olet täällä

Kunnanjohtajan blogi

 

Positiivisten tarinoiden Kärsämäki

Aluetutkija Timo Aro puhui noin kuukausi sitten kuntien vetovoimaseminaarissa Kärsämäellä. Hän oli pannut merkille, että paikkakunnalla on kääritty hiat, vaikka kuntien vetovoimavertailussa edellisenä kesänä loistimme jonon viimeisenä.

Ja aivan oikein; Kärsämäellä kehitymme ja menemme eteenpäin. Korostamme rakentavaa, yhteisyyttä korostavaa, kannustavaa ja uutta luovaa ilmapiiriä. Olemme ylpeästi Kärsämäkisiä. Meille läheiset, ystävät ja tuttavat merkitsevät paljon.

Uusi valtuusto on aloittanut kautensa ja paneutuu kunnan strategiseen johtamiseen, jossa Kärsämäen ja sen toimintaympäristön tilaa tulkitaan uudelleen ja uudelleen. Tähän on kaikkien kuntalaisten mahdollisuus osallistua. Kuntalaisten ilta järjestetään 9.11. kello 18.00 Frosteruksen koulun auditoriossa. Tilaisuudessa kuulemme kaikkien valtuustoryhmien puheenvuorot keskustelun pohjaksi. Tervetuloa.

Esa Jussila, kunnanjohtaja

 

 

 

 

 

Aktiivinen syyskausi käynnistyy

Suomen kesä alkaa kääntyä syksyksi ja nyt katseet ja ajatukset kääntyvät jo koulutyöhön, harrastuksiin, sadonkorjuuseen ja säilöntään. Talven varalle tarvitaan ravintoa, vitamiineja ja mielekästä tekemistä.

Kärsämäen kesä oli vilkas, aktiivinen ja täynnä mielenkiintoisia tapahtumia. Myös tienkäyttäjiä pysähtyi ennennäkemättömän runsaasti paikkakunnan palvelujen piiriin.  Kiitoksia järjestäjille ja osallistuneille, te teitte suurenmoista työtä.

Kyläkuvaan valmistuu alkusyksystä uudet Pellonpään rivitalot ja Esperin hoivakodin rakennustyöt jatkuvat tammikuulle 2018 saakka. Myös teollisuusalueen yritysinvestoinnit etenevät suotuisasti.

Uusi pesäpallokentän tekonurmi on jo ahkerassa käytössä. Innokkaat pesäpalloilijat kannustavat esimerkillään meitä kaikkia liikkumaan ja kuntoilemaan kaikin tavoin. Toivottavasti kaikki liikuntapaikat ovat edelleen ahkerassa käytössä.

Kärsämäen kunta toivottaa kaikille hyvää syksyä uudet kuntalaiset sydämellisesti tervetulleiksi paikkakunnalle.

Esa Jussila, kunnanjohtaja

 

 

 

 

KÄRSÄMÄKEÄ KAIKENIKÄISILLE

Kesäinen Kärsämäki on täynnä tapahtumia ja hyviä palveluja. Niistä löytyy aina ajantasaista tietoa visitkarsamaki.fi -sivustolta. Asukkaat ja lomalaiset löytävät kivaa osallistumista moneen makuun, myös tienkäyttäjät ja vierailijat ovat kaikki tervetulleita Kärsämäen monipuoliseen kesään.

Toivotamme myös uudet asukkaat tervetulleiksi. Täällä on hyvä asua ja elää, on työtä, tekemistä ja hyviä asuntoja tarjolla. Koulut ja muut palvelut ovat puhtaissa toimitiloissa ja toimivat hyvällä, palvelevalla asenteella. Myös kylät ovat elinvoimaisia, viihtyisiä ja yhteisöllisiä.

Kärsämäeltä on hyvät yhteydet alueellisille työ- ja opiskelupaikoille. Arvostamme yrittäjyyttä ja toimeliaisuutta. Kärsämäen kasvurahaston ja kunnan oman pienteollisuuskonseptin avulla kannustamme kannattavia kasvuyrityksiä menestymään paikkakunnalla. Luovan Studion toimistohotelli on uusin yrityspalvelumme.

Kärsämäellä halutaan huolehtia kaikenikäisitä, lapsista ikäihmisiin. Tämän itsenäisen 100-vuotiaan Suomen juhlavuonna olemme edistäneet uudistuotantoa koteihin, varhaiskasvatukseen ja palveluasumiseen. Myös elinkeinopuolella tehdään merkittäviä panostuksia tulevaisuuteen sekä kunnan, että yritysten toimesta. Näin olemme yhdessä vahvempia.

Tervetuloa Kärsämäelle,

Esa Jussila
kunnanjohtaja

Nelostien paras paikka - Mahdollisuuksien Kärsämäki.

 

 

 

 

KESÄINEN KÄRSÄMÄKI 4-TIEN PARAS PAIKKA

Kärsämäki on teollistunutta ja viihtyisää maaseutua. Panostamme elinkeinojen, palvelujen ja koulutuksen kehittämiseen. Kulttuuritoimijat ja järjestöt ovat paikkakunnalla aktiivisia ja kunnassa on mm. kansainvälinen taiteilijaresidenssi, Kärsämäen moderni paanukirkko, Musiikkia Paanukirkossa, ARS-Kärsämäki, Tarinaniskennän suomenmestaruuskisat, Suomen elämäntarinayhdistys ja oma Kärsämäki Sinfonia. Liikenteellisesti olemme hyvällä paikalla; yhteydet ovat nopeat, monipuoliset ja edulliset sekä kansalaisille että tuotteille ja tavaroille.

Kärsämäen uudet visitkarsamaki.fi -sivut kertovat paljon paikkakunnan monipuolisuudesta, vireydestä, elinvoimaisuudesta sekä yrittäjäystävällisyydestä. Kärsämäellä on kaikenikäisten hyvä asua ja elää, tervetuloa Kärsämäelle.  

Tarina elää edelleen ja on erinomainen esimerkki Kärsämäkisten tunnetusta ennakkoluulottomuudesta, rohkeudesta ja innovatiivisuudesta. Se on synnyttänyt mm. monia rohkeita päätöksiä, linjauksia ja menestyviä yrityksiä.

Kesän tapahtumia on runsaasti. Niistä löytyy lisätietoja visitkarsamaki.fi -sivuilta. On mm. ulkoilmakonsertti, kirjoittajakurssi, Tietäjän päivät, Pyhäjokimelonta, ARS Kärsämäki -näyttely, Porkkalan ympärijuoksu, Akselin soitto, Musiikkia Paanukirkossa ja Elämäntarina festivaalit. Jokaiselle on jotain, osallistutaan innolla. Tervehdimme ilolla kaikkia uusia kävijöitä, asukkaita ja yrittäjiä sekä yrityksiä.

TERVETULOA VIIHTYMÄÄN NELOSTIEN PARHAALLE PAIKALLE – MAHDOLLISUUKSIEN KÄRSÄMÄELLE!

Esa Jussila

kunnanjohtaja

www.visitkarsamaki.fi