Muuttajan palvelupaketti

Kärsämäelle muuttavan muistilista ja palvelupaketti

Tervetuloa uusi kärsämäkinen! Kärsämäki on luova, eteenpäin katsova ja jatkuvasti kehittyvä maaseutukunta. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi ja toivomme, että viihdyt täällä hyvin. Tälle sivulle olemme koonneet muistilistan helpottamaan muuttoasi sekä muuttamiseen liittyvää asiointia.

Kärsämäen kunnan puolelta muuttoasioiden yhteyshenkilösi on
toimistosihteeri, Kati Partanen
puh. 044 445 6811
kati.partanen@karsamaki.fi

Muuttajan muistilista:

1) Tee muuttoilmoitus

Muuttoilmoitus on lakisääteinen ilmoitus Digi- ja väestötietovirastoon. Ilmoitus on tehtävä viimeistään viikon kuluttua muutosta tai aikaisintaan kuukausi ennen muuttopäivää. Muuttoilmoituksen voit tehdä yhtä aikaa Digi- ja väestötietovirastolle sekä postille osoitteessa: www.muuttoilmoitus.fi

Uusi osoite ja muuttopäivä tulee ilmoittaa työnantajalle sekä päiväkotiin/koululle mikäli perheessä on lapsia. Postin kautta osoitetiedot päivittyvät pääsääntöisesti esim. vakuutusyhtiöille ja pankeille, mutta muuttajan kannattaa tarkistaa ja erikseen ilmoittaa uusi osoitteensa puhelinoperaattorille, pankille, vakuutusyhtiölle, KELA:lle, aikakausi- / sanomalehtitilauspalveluihin sekä tietysti ystäville ja sukulaisille!

2) Sähkösopimusasiat

Tee sähkösopimus uuteen asuntoon ja sano entisen asunnon sähköpostimus irti, kun/jos se on jo myyty. Mikäli olet muuttamassa pois omakotitalosta, muista irtisanoa myös mahdollinen öljy- tai kaukolämpö.

Mikäli muutat omakotitaloon, huolehdi vastaavasti hyvissä ajoin uudesta toimitussopimuksesta. Lisätietoja saat omalta energiayhtiöltäsi.

3) Vesi- ja jätehuoltosopimukset

Mikäli olet muuttamassa pois omakotitalosta, tulee sinun ilmoittaa muutosta vesilaitoksellesi. Kerros- ja rivitalossa asuneiden osaltaota yhteyttä taloyhtiön isännöitsijään vesimittarien lukemista varten. Mikäli muutat omakotitaloon, tee vesisopimus Kärsämäen Vesihuolto Oy:n kanssa.

Omakotitalosta muuttajan / omakotitaloon muuttavan tulee muistaa huolehtia myös jätesopimusasiat kuntoon jätehuoltoyhtiön kanssa.

4) Vakuutukset kuntoon

Vakuutusyhtiö saa yleensä uuden osoitteen kun olet tehnyt muuttoilmoituksen. Vakuutusyhtiöön tulee kuitenkin olla yhteydessä mm. uuden kotivakuutuksen takia. Lisäksi kannattaa varmistaa, sisältääkö nykyinen vakuutuksenne muutosta mahdollisesti aiheutuvat tapaturmat/särkymiset.

5) Internetyhteyden siirto

Internet-yhteyden avaaminen tai siirtäminen uuteen osoitteeseen voi kestää pitkään, joten ole hyvissä ajoin yhteydessä palveluntarjoajaan. Kärsämäen kunnan alueella on saatavilla kiinteä valokuituyhteys PyhäNet Oy:n kautta, www.pyhanet.fi.

6) Lapsiperheille

Muista irtisanoa mahdollinen päivähoitosopimus entisen päivähoitopaikan osalta. Tarvittaessa ole myös hyvissä ajoin yhteydessä Kärsämäen kunnan päivähoitoon.

Kouluikäisten lasten tai lukiolaisten osalta ole yhteydessä koulutoimistoon. Peruskouluikäisten oppilaspaikan järjestää kunta, mutta lukiolaisen oppilaispaikan järjestää jokainen perhe omatoimisesti.

7) Muuta muistettavaa