Kärsämäen perhekeskus

Logo, Kärsämäen perhekeskuks

Kärsämäen perhekeskuksen johtaja Ira Toppinen p 044 4456840. ira.toppinen@karsamaki.fi
Kärsämäen perhekeskuksen koordinaattori Laura Tikka  p. 040 5720527 laura.tikka@karsamaki.fi

Mikä on perhekeskus?

Perhekeskus tarkoittaa kunnan tai alueen lähipalvelujen verkostoa, joka tukee ja edistää lasten ja nuorten hyvää arkea ja koko perheen terveyttä ja hyvinvointia.

Mitä tukea tai palveluja perhekeskuksesta saa?

Perhekeskuksen palveluissa ja toiminnoissa edistetään lapsen, nuoren ja perheen hyvinvointia sekä tarvittaessa tuetaan varhain esimerkiksi Lapset puheeksi –toiminnalla tai positiivisen pedagogiikan keinoin.Toisinaan eri elämäntilanteissa ja lasten haasteissa tarvitaan tukea. Saat apua perhekeskuksesta esimerkiksi, kun perheessäsi on huolta lapsen kasvusta, kehityksestä tai oppimisesta sekä oireilusta. Saat tukea myös jos, olet sairas tai väsynyt. Perheessäsi voi myös olla huoli  vanhemmuudesta, taloudesta tai päihdeongelmasta. Tarjoamme sopivaa tukea oikeaan aikaan.

Miten perhekeskus toimii?

Sovitamme yhteen perheiden tarvitsemia palveluja niin, että perheesi saa kokonaisvaltaista ja tarpeenmukaista tukea huoliinsa. Verkostomainen toimintapa tarkoittaa sitä, että saat apua tai tukea sieltä, missä asiat tulevat puheeksi. Tuen ja avun tarve arvioidaan aina yhdessä perheesi kanssa. Sinun ja perheesi kokemus on pohjana sopivan tuen saannille. Tarvittaessa sovimme kanssasi toimijoiden verkoston kokoamisesta, jotta saadaan riittävä tuki ja ymmärrys huolen hälventämiseksi.  Palvelut voivat sovittaessa jalkautua kotiin, varhaiskasvatuksen yksikköön, kouluun tai kohtaamispaikkaan.Toiminta perustuu kunnittain tai alueittain sovittuihin yhteistoimintarakenteeseen, käytäntöihin ja toimintaperiaatteisiin. Perhekeskus tarjoaa myös sähköisiä palveluja.

 

Kärsämäen Perhekeskuksen Facebook-sivu

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Aikajanakuvat ... Näytä lisääNäytä vähemmän

Julkaistu 4 kuukautta sitten

Hei äiti tai isä! Tänään taas Nahkurilla avoimen kohtaamispaikan ovet auki klo 18.30-20.00. Tule yksin tai yhdessä lasten kanssa juomaan kupponen kuumaa ja porisemaan toisten vanhempien kanssa. ☕

Vaihtopisteellä on muuten hurjasti tulevaan talveen sopivaa kampetta. Mm. talvikenkiä on tarjolla vauvasta teini-ikäiselle. Vaihtopistekin auki tänä iltana. 🙂
... Näytä lisääNäytä vähemmän

Julkaistu 5 kuukautta sitten
Lasten oikeuksien viikon kunniaksi tarjolla on teatteria.

Lasten oikeuksien viikon kunniaksi tarjolla on teatteria.Hyvää alkanutta lapsen oikeuksien viikkoa!
”Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti lapsella on mm. oikeus lepoon, leikkiin ja vapaa-aikaan sekä taide- ja kulttuurielämään. Mannerheimin lastensuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri yhdessä Seurakuntayhtymän, Oulun ensi- ja turvakodin, Oulun alueellisen vanhempainyhdistys ry:n ja Oulun kaupunginkirjaston kanssa päättää Lapsen oikeuksien viikon juhlinnan ja mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan lapsille yhteisen teatterielämyksen kotisohville. Teatteriesitys on samalla osa MLL 100 juhlavuotta. Oulun kaupungin yhteisötoiminta tukee tapahtuman toteuttamista.”

Stream tulee näkyviin osoitteeseen: vimeo.com/ 478930842
ja salasana Salasana: MLL2020
Linkki ei toimi vielä, mutta 21.11. klo.12.00 alkaen alkaa toimia ja toimii 22.11. klo.23.59 saakka.
Eli osoitteeseen mentäessä kysyy salasanaa, jonka laitettua pääsee katsomaan esitystä.
#lapsenoikeudet
#mllpohjoispohjanmaa
#mlltyrnävänyhdistys
... Näytä lisääNäytä vähemmän

Julkaistu 5 kuukautta sitten

Tänään keskiviikkona on Perhekeskuksella ovet avoinna perheille ja vanhemmille klo 18.30-20.00. Tule juomaan kupponen kuumaa ja rupattelemaan toisten vanhempien kanssa. Voit tulla yksin tai vaikka koko perheellä. Myös Vaihtopiste on avoinna tuona aikana.

Tervetuloa! 🐼

Ps. Tulethan vain terveenä!
... Näytä lisääNäytä vähemmän

Julkaistu 5 kuukautta sitten