Kärsämäen sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottaminen siirtyy Pohteelle 1.4. Joihinkin palveluihin tulee pieniä muutoksia

Tiedote | Julkaistu: 28.3.2024

Kärsämäen sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottaminen siirtyy Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen vastuulle 1. huhtikuuta 2024. Aikaisemmin palvelut on järjestänyt yksityinen terveyspalveluyritys Terveystalo. Henkilöstö siirtyy Pohteelle liikkeenluovutuksella vanhoina työntekijöinä. Muutos ei aiheuta katkoksia asukkaiden palveluihin.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen aukioloajat ja yhteystiedot säilyvät pääosin ennallaan.  

Asiakkaat varaavat ajan Kärsämäen terveyskeskukseen entiseen tapaan. Kiireettömään hoitoon aika varataan puhelinnumerosta 044 445 6941 maanantaista perjantaihin kello 8–15. Ajanvaraus kiireelliseen hoitoon tapahtuu puhelinnumerosta 044 445 6937 maanantaista perjantaihin kello 8–16. Kärsämäen terveyskeskuksen yhteystiedot.

Hammashoitolan asiakaspalvelunumero muuttuu 1.4.2024. Jatkossa Kärsämäen hammashoitolaan varataan aika puhelinnumerosta 044 700 1844 maanantaista perjantaihin kello 8–16. Numero on sama kuin Haapajärven, Pyhäjärven ja Reisjärven hammashoitoloissa. 

Päihdepalvelujen asiakaspalvelunumero muuttuu 1.4.2024. Puhelinnumero on jatkossa 044 445 6360, eli sama kuin Pyhäjärvellä. Kärsämäen asukkaat valitsevat soittaessaan kunnaksi Pyhäjärven. Soittopyynnön voi jättää myös tekstiviestillä numeroon 045 739 59002. Viestissä pitää mainita oma nimi ja paikkakuntana Kärsämäki. 

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut, äitiys- ja lastenneuvolan palvelut sekä aikuisten mielenterveys- ja sosiaalipalvelut jatkuvat entiseen tapaan. 

Ikäihmisten palvelujen osalta palvelut jatkuvat ennallaan. Omalääkäritoiminta laajenee ikäihmisten kotihoidon ja asumispalvelujen asiakkaille. 

Vammaispalvelujen osalta palvelut jatkuvat ennallaan. Vammaispalvelun viranomaistyö on siirtynyt Pohteelle jo aikaisemmin. 

Kuntoutuksen asiakkaat voivat jatkaa apuvälineiden käyttöä tavalliseen tapaan. Huolto- tai ongelmatilanteissa tai uusissa kuntoutustarpeissa asiakkaita pyydetään ottamaan yhteyttä Kärsämäen terveyskeskukseen. 

Henkilöstö siirtyy Pohteelle liikkeenluovutuksella vanhoina työntekijöinä eli olemassa olevilla tehtävillä ja työsuhteen ehdoilla.   

Kaikki Pohteen palvelut löytyvät verkkosivuilta osoitteesta pohde.fi